Enighet på frontfagsoppgjøret – ramme på 3,7 prosent

Enighet i meklingen på frontfagsoppgjøret etter et døgn på overtid. Dette var en tvungen mekling mellom Fellesforbundet, Parat, SAFE og Norsk Industri. Rammen ble på 3,7 prosent. 

Partenes ansvar er å unngå streik hvis mulig. Med tanke på verden rundt oss ville en streik vært ekstra utfordrende i år. Med fokus på å mekle frem et resultat vi kunne godta, ble det godtatt å mekle på overtid. Etter mer enn 23 timer på overtid la mekler frem en skisse.

I år er det hovedoppgjør og både økonomi og tekst var oppe til forhandling. Mye av tiden ble brukt på endringer av tekst. I tillegg til avtale om kompetanseheving/etterutdanning, likestilling og verneutstyr, ble resultatet som følger:

  • Generelt tillegg: 4 kroner
  • Lavtlønns grupper: 2 kroner
  • Nattillegg for offshoreansatte: økes med ca 2 kroner

– SAFE er misfornøyd med at vi ikke fikk noen anerkjennelse fra arbeidsgiver for våre offshorearbeidere. Dessverre, ser vi nok engang at antallet brukere av offshorebilaget ikke er mange nok til at de får fokus i disse forhandlingene. Dette er en situasjon som må og bør kunne utfordres, sier forbundsleder Hilde-Marit Rysst.

Skriv ut siden