Furre: AgustaWestland møter alle viktige krav til redningshelikoptre

– AgustaWestland er et redningshelikopter som møter våre krav på en god måte, og jeg er derfor tilfreds med at regjeringen har valgt å gå i sluttforhandlinger med denne leverandøren, sier HMS-ansvarlig i SAFE, Roy Erling Furre.


Foto: AgustaWestland

Regjeringen har besluttet å innlede sluttforhandlinger med selskapet AgustaWestland Ltd. om levering av nye redningshelikoptre til erstatning for dagens Sea King.

Fredag informert Justis- og beredskapsdepartementet tilbyderne Eurocopter, NHI, Sikorsky, og AgustaWestland Ltd. om at sistnevnte er valgt som foretrukket leverandør av nye rednings­helikoptre med tilhørende utstyr og vedlikeholdsløsninger til erstatning for dagens Sea King. Målet er at kontrakten etter avsluttende forhandlinger skal inngås innen utgangen av året. Leveransen omfatter 16 nye redningshelikoptre med opsjon på ytterligere 6, og sikrer at Sea King vil være faset ut over hele landet innen utgangen av 2020.

– AgustaWestland-maskinen har de kapasiteter som trengs både når det gjelder hurtighet, rekkevidde og størrelse som kreves når oljeindustrien nå ekspanderer i Barentshavet. Oljevirksomheten flytter stadig lengre nordover, og avstandene blir større. Da er det avgjørende viktig at 330-skavdronen har helikoptre som takler disse utfordringene, sier Furre.

Han mener de store avstandene i nord også må få konsekvenser for næringens egne SAR-helikoptre.

– Redningshelikopterne er stasjonert på Banak, innerst i Porsangerfjorden. Det er langt derfra til Barentshavet. Høy grad av sikkerhet oppnås i et samspill mellom redningstjenesten og SAR-tjenesten som næringen har etablert. Jeg ser derfor ikke bort fra at det vil bli behov for å øke kravene også til SAR-tjenesten i takt med ekspansjonen i nord, sier Furre.

Innfasingen av nye redningshelikoptre vil starte i 2017. I 2020 vil de nye helikoptrene ha overtatt for Sea King over hele landet.

Skriv ut siden